GASTRO-event, 18. juni – OPDATERET

3-Ø projektetÆbleøerne.dk

Langbordsmiddag på Askø med MEYERS

Billetter á 795 kr./person købes på (LINK)

Præsenteres af Smag på Æbleøerne

Nord for Lollands kyst ligger Askø-Lilleø, som er de mindste øer i Smålandshavets ø-rige. De to øer er forbundet med en dæmning, og er særligt kendt for sine blomstrende æbletræer, omgivet af det friske hav og uspolerede natur. På Lilleø har Claus Meyer sin frugtplantage, Vigmosegaard, som sammen med Vejlegaard og Lundgaard udgør Frugt fra Lilleø, som i tillæg til Askøs bugnende plantager nyder de mikroklimatiske forhold, der er særdeles favorable for frugtavl.

Kom med når øboerne sammen med dygtige kokke fra MEYERS anført af Mathias Andersen (tidl. Henne Kirkeby Kro og Agern, New York) byder på en lokal langbordsmiddag hvor vi hylder Askø-Lilleøs store frugttraditioner med hilsner til havet omkring øerne, og en bid af øernes forædlede råvarer og svalende drikke, forhåbentlig under åben himmel, hvis vejret tillader.

Vi møder også Peter Larsen, som er frugtavler på Lilleø – og som inviterer på en gåtur rundt i plantagerne på Lilleø og indvier os i frugten, naturens luner og ø-livets fred. Der vil også være mulighed for at købe lidt af øernes delikatesser med hjem fra Gårdbutikken på Lilleø.


PROGRAM

  • I ankommer med færgen til Askø fra Bandholm Havn (færgebillet bookes/betales særskilt hos Lolland Falster Færgefart)
  • Senest ankomst på Askø er med afgang fra Bandholm Havn kl. 12:45 (der er godt to kilometer fra færgelejet til stedet for frokosten*)
  • Chefkok Mathias Andersen & co. tager imod ved langbordet tæt v/ Askø Kirke, hvor frokosten præsenteres
  • Der serveres tre retter med hilsner til havet omkring øerne, og en bid af øens forædlede råvarer og drikke
  • Frokosten serveres under åben himmel (med forbehold for vejrets luner)
  • Efter frokosten inviterer frugtavler Peter Larsen de nysgerrige på en rundtur i frugtplantagerne og Gårdbutikken på Lilleø, en rask gåtur på yderligere et par kilometer hver vej over dæmningen der forbinder Askø og Lilleø

NB! Bemærk at der er to kilometer fra færgelejet til stedet for frokosten. Vi anbefaler derfor godt fodtøj eller at medbringe cyklen. Der vil være begrænset mulighed for at blive kørt med traktor og vogn fra færgelejet.

MULIGHED FOR OVERNATNING
Det er muligt at overnatte på Hotel Saxkjøbing på Lolland (som bookes/betales særskilt)

Adresse: Askø Kirkevej 1, 4942 Askø

*Gæster er selv ansvarlig for at arrangere færge t/r til arrangementet. Sejlplaner, priser og bookinginformation findes på Lolland Falster Færgefart

*I respekt for de lokale aktører og mindre producenter tages der forbehold for de enkelte arrangementers afvikling, som vil være afhængig af et tilpas bæredygtigt billetsalg. Billetkøbere vil få bekræftet eventens afvikling 8 dage før – og skulle det, mod forventning, være nødvendigt at aflyse et givent event under Smag På Æbleøerne vil billetkøbet blive fuldt refunderet.